De laptop geschiedenis - Blog

De laptop is een apparaat dat niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken is. Of het nou voor privé gebruik of voor zakelijk gebruik is, bijna iedereen werkt regelmatig met de kleine versie van de computer. Het apparaat is zo gewoon geworden voor ons, net zoals een koffiezetapparaat. Maar er waren natuurlijk ook tijden dat er nog geen laptop bestond. Kunt u dit zich nog herinneren? In dit blog artikel kijken we naar de geschiedenis van de laptop.

De draagbare schootcomputer

De laptop wordt ook wel notebook of schootcomputer genoemd, omdat hij gemakkelijk te dragen is en op je schoot gebruikt kan worden. Erg handig wanneer u op de bank zit en u via de laptop de administratie kan doen, artikelen kan kopen op het internet of even wilt 'Google-en'. Maar wanneer is de laptop eigenlijk ontstaan?

Een laptop van 10 kilo

De allereerste draagbare laptops kwamen in 1980 op de markt. De eerste stap naar een kleiner en draagbaar formaat computer was toen gezet. Echter was het apparaat nog niet erg gebruiksvriendelijk, want deze laptops wogen maar liefst 10 kilo! Een voorbeeld hiervan is de laptop genaamd 'Osborne 1'. Het beeldscherm van deze laptop was erg klein. Een zwaar apparaat met een beeldscherm van een paar cm. groot klinkt niet erg ideaal.

Een exclusieve notebook

Een jaar later, in 1982 verscheen de laptop genaamd 'GRiD Compass'. Het beeldscherm van deze laptops waren erg klein. Dit scherm is nu vergelijkbaar met het scherm van een Nintendo DS spelcomputer. Deze notebook had echter een groot nadeel, namelijk het prijskaartje. Hierdoor was het apparaat een exclusief model dat alleen voor de rijke zakenwereld werd gebruikt.

Touch-pad en LCD-scherm

Nadat de eerste types op de markt waren gebracht, zijn er vele andere modellen gecreëerd. Een van de meest opmerkelijke laptops in de jaren 80 was de 'Gavilan SC'. Deze had een LCD-scherm, een touch-pad-achtige besturing en kon zelfs op printers worden aangesloten. In de jaren 90 werd de technologie snel verder ontwikkeld en verschenen er steeds modernere versies van laptops op de markt.
Tegenwoordig zijn er zoveel soorten laptops op de markt. Groot klein, zwart, roze, blauw, voor zakelijk of privé gebruik, Apple of Sony.. er is keuze genoeg voor iedereen. Dankzij de moderne technologie is het repareren van laptops ook een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Doordat bijna alle laptop onderdelen los verkrijgbaar zijn, kunnen laptops ook nog eens langer mee gaan.

 

Vind onze shop op http://www.q24u.nl