Spiegelverwarming - Blog

Spiegelverwarmingselementen

 

In de badkamer komt vaak condensvorming voor. Anti-condens spiegelverwarmingselementen zorgen ervoor dat u nooit meer een beslagen spiegel heeft. De spiegelverwaming transformeert eenvoudig elektriciteit in warmte, deze warmte wordt gelijk doorgeven naar de oppervlakte van de spiegel zodat de spiegel condens vrij blijft. De Q24U spiegelverwarmingselementen zijn eenvoudig aan te sluiten direct op het lichtnet, via de verlichtingsschakelaar in de badkamer zodat onnodig verspillen van energie wordt voorkomen. De spiegelelementen zijn zelfklevend en eenvoudig aan te brengen op de achterkant van de spiegel. De spiegelelementen zijn rond, rechthoekig, vierkant en ovaal leverbaar in verschillende maten. Op bestelling kunnen wij alle mogelijk maten en vormen leveren die wij niet standaard in ons uitgebreide assortiment al aanbieden.


Werking

In hotels wordt al heel lang spiegelverwarming gebruikt zodat de spiegels altijd streeploos en kristalhelder zijn dag in dag uit. De technologie van spiegelverwarming heeft zich daarom bewezen en wij bieden verschillende formaten aan zodat u eenvoudig als particulier of bedrijf voordelig uw badkamer condensvrij kunt houden door het gebruik van de spiegelverwarmingselementen. De spiegelverwarmingselementen zijn nog geen millimeter dik uitgevoerd en nemen daarom bijna geen ruimte in beslag. Kortom u kunt eenvoudig profiteren van een condensvrije spiegel door de aanschaf van een Q24U spiegelverwarmingselement.

 

Aanbrengen

Voor het aanbrengen van de spiegelverwarming moet de achterkant van de spiegel moet droog en vetvrij zijn om te zorgen dat het zelfklevende spiegelelement goed hecht. De achterkant van de spiegel mag niet beschadigd zijn om te voorkomen dat opwarming van de spiegel leidt  tot scheurvorming. Het spiegelelement moet minimaal enkele centimeters vanaf de buitenrand van de spiegel worden aangebracht. Eventuele overbodig materiaal op ronde en ovale spiegelelementen kan worden weggesneden tot 20 mm vanaf het elektrische component. Zorg dat het element gelijkmatig en zonder bubbels word aangebracht

 

Schakelen van het spielverwarmingselement

Hoe laat je het verwarmingselement in en uitschakelen. Er zijn verschillende manieren om het verwarmingselement in werking te stellen, de makkelijkste manier is om deze direct op 230 volt bij de spiegelverlichting aan te sluiten. Deze staat dan alleen aan zolang de verlichting brand, de bespaard weer stroom. Andere manieren zijn:

- Via een sensor in het plafond of muur.
- Via een tijdschakelaar,, instellen tussen de 5 en 60 minuten.
- via een touch schakelaar te plaatsen achter de spiegel.
- Via een normale schakelaar, niet aan te raden.

Zie onze webshop voor een totaal overzicht van wat er mogelijk is.

 

Vind onze webshop op https://www.spiegelverwarming4u.nl/